Vlaanderen Zingt


www.vlaanderenzingt.be Facebook


Vlaanderen Zingt organiseert in het hele land meezingevenementen voor jong en oud. Het bekendste event is zonder twijfel Antwerpen Zingt. Met al die evenementen bereikt Vlaanderen Zingt elk jaar ruim 200.000 bezoekers.Iedereen kan naar hartenlust meezingen met populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Uiteraard zijn dat veel liedjes in onze eigen taal, maar ook in andere talen. Het zijn allemaal nummers die herinneringen oproepen, waarbij je uit de bol kan gaan, en die je makkelijk kan meezingen.

En dat gaat van Abba tot Willy Sommers, van John Denver over Edith Piaf tot Vader Abraham en van Clouseau tot Triggerfinger.

Wie wil meezingen krijgt ter plaatse een zangkrantje. Dit krantje wordt gebruikt als leidraad doorheen de avond : de liedjesteksten staan er in, maar het kan het ook gebruikt worden om mee te zwaaien en uw vreugde en enthousiasme te tonen. Want eigenlijk zingen we gewoon veel te weinig. En dat terwijl zingen ons zowel geestelijk als lichamelijk deugd doet : van zingen word je gelukkig. Waar samen gezongen wordt, stellen mensen zich open voor elkaar, zijn er geen drempels en wordt het groepsgevoel op een fijne manier gestimuleerd. Samen zingen heeft dus ook een belangrijke sociale functie.

Vlaanderen Zingt heeft als enige bedoeling de mensen het plezier van het zingen te laten herontdekken, los van overtuiging, leeftijd of afkomst. Vlaanderen Zingt is dan ook totaal ongebonden en volledig a-politiek van opzet.

Kerst wordt met Vlaanderen Zingt echt een feest. En uw kerstmarkt zal nooit nog hetzelfde zijn... 
Hebt u tijdens de kerstmarkt een podium staan? Dan is "Vlaanderen Zingt Kerst" het ideale programma om het publiek te laten zingen. 
Het publiek zingt naast een aantal ambiancenummers ook sfeervolle songs en de bekendste en mooiste kerstliedjes (van "Last Christmas" en "All I want for Christmas is you" tot "Jingle Bells”, "Stille Nacht” en “Bakske vol met stro”).
Wij brengen de liedjesteksten mee en zorgen dat het publiek onder leiding van onze presentator de sterren uit de hemel zingt.  Om de lokale binding te versterken vullen jullie het podium met mensen uit het verenigingsleven die mee komen zingen en voor sfeer komen zorgen. Het programma duurt 1 x 90 minuten.
 

Meer info?

Contacteer ons