Vlaanderen Zingt


www.vlaanderenzingt.be Facebook


Vlaanderen Zingt organiseert in het hele land meezingevenementen voor jong en oud. Het bekendste event is zonder twijfel Antwerpen Zingt. Met al die evenementen bereikt Vlaanderen Zingt elk jaar ruim 200.000 bezoekers.Iedereen kan naar hartenlust meezingen met populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Uiteraard zijn dat veel liedjes in onze eigen taal, maar ook in andere talen. Het zijn allemaal nummers die herinneringen oproepen, waarbij je uit de bol kan gaan, en die je makkelijk kan meezingen.

En dat gaat van Abba tot Willy Sommers, van John Denver over Edith Piaf tot Vader Abraham en van Clouseau tot Triggerfinger.

Wie wil meezingen krijgt ter plaatse een zangkrantje. Dit krantje wordt gebruikt als leidraad doorheen de avond : de liedjesteksten staan er in, maar het kan het ook gebruikt worden om mee te zwaaien en uw vreugde en enthousiasme te tonen. Want eigenlijk zingen we gewoon veel te weinig. En dat terwijl zingen ons zowel geestelijk als lichamelijk deugd doet : van zingen word je gelukkig. Waar samen gezongen wordt, stellen mensen zich open voor elkaar, zijn er geen drempels en wordt het groepsgevoel op een fijne manier gestimuleerd. Samen zingen heeft dus ook een belangrijke sociale functie.

Vlaanderen Zingt heeft als enige bedoeling de mensen het plezier van het zingen te laten herontdekken, los van overtuiging, leeftijd of afkomst. Vlaanderen Zingt is dan ook totaal ongebonden en volledig a-politiek van opzet.

 

Meer info?

Contacteer ons